Skip til hoved indholdet
    Hjem Velkommen

Velkommen

Velkommen til Børnehuset Blåkilde - vi glæder os til at lære jer at kende.

Vi ønsker at indgå et tæt samarbejde med jer forældre for at skabe en tryg, udviklende og sjov hverdag for jeres børn. Hvis I ikke allerede har været på rundvisning i vores hus, er I meget velkommen til at kontakte os og aftale et besøg.

Praktiske informationer

Vi hjælper jer med den bedste og tryggeste opstart for jeres barn.

Børn har mest af alt brug for tryghed, når de skal lære mere af verdenen at kende. Den tryghed får de hos deres forældre, og de får den ved, at forældrene er rolige og viser dem vejen og tager sig tiden til, at børnene selv tør møde den.

Vi lægger stor vægt på at imødekomme børns og forældres individuelle ønsker og behov for opstarten i institutionen, og vi vil gerne høre om barnets vaner og rytme. Det er vigtigt, at barnet får så blid en start som muligt. Vi forventer, at mor, far eller anden tryghedsperson er i institutionen nogle timer sammen med barnet de første dage, så overgangen fra hjemme bliver så nem som mulig. Det er forskelligt fra barn til barn hvor lang tid, der er brug for i opstartsperioden. Dog er tommelfingerreglen cirka en uge. Forløbet aftales med stuens personale.

Hvis barnet har et krammedyr, en sutteklud eller lignende, er I velkomne til at tage det med. Det kan være med til at skabe en nemmere opstart.

Hvis dit barn tidligt i opstartsprocessen bliver syg eller af anden grund er fraværende, kan det blive nødvendigt at starte lidt forfra med opstarten.

Det er oftest en stor forandring for et barn at starte i vuggestue og børnehave. Derfor vil der ofte også være helt naturlige reaktioner på omstillingen fra dit barn. Måske spiser dit barn mindre end det plejer - eller søger tættere kontakt - måske med et ønske om at sove tættere på mor og far. Det går som oftest hurtigt over igen.

Aflevering og afhentning

Når du afleverer og henter dit barn, er det vigtigt, at du har haft kontakt med en voksen. Det er også vigtigt at gøre dit barn opmærksom på, at du går, og at du tager tydelig afsked - for eksempel ved at vinke ved vinduet. Lad være med at snige dig ud, for så bliver dit barn ofte mere uroligt. Det bliver sværere, hvis du ikke tydeligt viser, hvad der skal ske.

Intranettet Aula

Det er vigtigt for os, at I har en god fornemmelse af jeres barns dagligdag. Den daglige kontakt er meget vigtig. Derfor anvender vi også vi den digitale kommunikationsplatform Aula, som også anvendes på landets skoler.

På Aula finder I billeder og beskrivelser af afviklede aktiviteter, information om planlagte aktiviteter samt nyheder med mere. Vi opfordrer jer til at give jer tid til at hente information om jeres barns hverdag i Blåkilde.

Vi bruger også Aula til at finde kontaktoplysninger til jer, hvis vi skulle få brug for at kontakte jer. Sørg derfor for, at kontaktoplysningerne altid er opdateret i Aula.

Læs mere om Aula og om hvordan, du logger på. Hvis teknikken driller, hjælper vi gerne.

Når I kommer om morgenen, og når I henter om eftermiddagen, skal I tjekke jeres barn ind/ud på Aula via iPaden ved vores indgange. Det er stadig vigtigt at sige goddag og farvel til personalet - en varm velkomst samt et "farvel og tak for i dag" giver dit barn den bedste dag. Hvis jeres barn hentes af andre, skal vi have besked via Aula.

Brug også Aula til at melde fravær ved sygdom eller ferie/fri - meget gerne så tidligt som muligt.

Sygdom

Institutionen må ikke modtage barnet, når det har feber, børnesygdomme, ubehandlet øjenbetændelse, opkast, diarré eller andre smitsomme sygdomme. Barnet bør desuden blive hjemme ved voldsom forkølelse på grund af smittefare og for barnets eget velbefindende. Vi giver kun medicin for kroniske lidelser og kun efter skriftlig vejledning fra lægen.

Hvis jeres barn bliver syg i institutionen, ringer vi til jer og aftaler nærmere om afhentning. Når vi vurderer, om barnet er sygt, ser vi på, om den almene tilstand ændres på ét eller flere af følgende punkter:

  • Barnet kræver en voksen for sig selv
  • Barnet ændrer spisevaner
  • Barnet har temperaturforhøjelse
  • Barnet er pjevset, ulykkeligt eller på anden møde ude af psykisk balance
  • Barnet kan ikke følge den daglige rytme - for eksempel ikke kan komme med ud i frisk luft.

Sko-fri institution

Børnenes lege foregår ofte på gulvet, både på stuerne og ude i gangarealerne. Derfor ser vi gerne, at vores gulve er tørre og så rene som muligt. Tag gerne skoene af ved indgangene eller brug de blå plastikfutter.

Søvn

Børn i vuggestuealderen har brug for at sove til middag. Vi tager selvfølgelig udgangspunkt i det enkelte barn og dets individuelle behov. Det lille barn vil - indtil det er omkring et år - naturligvis følge sin egen rytme med hensyn til mad og søvn. Herefter bliver barnet gradvis klar til at følge de øvrige børn.

De yngste børn sover i egen eller vores barnevogne. Når de bliver lidt større, sover de på en madras på gulvet på én af stuerne.

Når børnene begynder i børnehave, er der fortsat mulighed for at sove til middag, hvis der er behov for dette. Det aftales med stuens personale.

Dette skal I medbringe ved opstart

Det er vigtigt, at barnet har tøj på til at røre sig i og som tåler at blive snavset. Vi prioriterer udeliv højt, derfor er praktisk tøj og fodtøj en forudsætning for en god oplevelse udendørs. Der er lidt forskel på, hvad I skal medbringe afhængig af om jeres barn starter i vuggestuen eller børnehaven. Vi har lavet en lille huskeliste til jer. Husk at skrive navn i barnets tøj og sko.

  • Sutter med navn på
  • Eventuelt et sovedyr eller en nusseklud
  • Sutsko
  • Bleer – fra den måned, hvor barnet bliver 3 år
  • Skiftetøj, der passer til årstiden
  • Regntøj og gummistøvler
  • Flyverdragt, hue og vanter – hvis det er vinter eller efterår

Sol

Om sommeren skal I smøre jeres barn med solcreme, inden barnet kommer i institution om morgenen - og medbring meget gerne en solhat. Vi smører børnene ind igen om eftermiddagen.

Links til inspiration

Video, der viser, hvordan man kan støtte barnet i selvhjulpenhed

Video 1, der viser, hvordan man kan støtte barnets sproglige udvikling

Video 2, der viser, hvordan man kan støtte barnets sproglige udvikling

Blåkilde har madordning både i vuggestue og børnehave. I vuggestuen gælder det for alle måltider i løbet af dagen, og i børnehaven gælder det for frokosten.

En madordning for os er meget mere end bare sund mad – den bidrager med en masse gode ting til hverdagen. Det er hyggeligt at være fælles om at smage og opleve igennem vores sanser: Vi ser, dufter, smager og snakker om maden på vores tallerken. Vores køkkenassistenter sørger for, at børnene får en sund, varieret og overvejende økologisk kost og gradvist bliver introduceret til nye madvarer og smagsoplevelser. Ugens madplaner hænger ved køkkenerne og kan også ses på Aula.

Hvis barnet har fødevareallergi, tager vi hensyn til det, når vi har modtaget en lægeerklæring.

Vi henstiller til, at børnene spiser morgenmad hjemme. For dem, der møder tidligt ind i institutionen, er der morgenmad til klokken 07.15.

Børnehavebørnene skal medbringe en formiddags- og eftermiddagsmadpakke samt drikkedunk med navn på. Formiddagsmaden - også kaldet 10-mad - kan bestå af en bolle eller en rugbrødsmad med lidt frugt eller grønt. Eftermiddagsmaden - som vi kalder frugt - må gerne være lidt mere, end hvad de får med til formiddag.

i opfordrer jer til at respektere Høje-Taastrup Kommunens mad- og måltidsprincipper og undgå søde sager, kiks, kager, saft, juice og lignende i børnenes madpakker.

Fødselsdage

I vuggestuen afholder vi fødselsdag for barnet i institutionen. Vi pynter op, synger og råber hurra. Fødselsdagsbarnet får en lille gave fra vuggestuen. Barnet har mulighed for at dele noget ud til stuen. Dette aftales med stuens personale.

I børnehaven bedes I aftale med personalet, om fødselsdagen skal afholdes i institutionen eller hjemme hos barnet. I institutionen aftaler vi, hvornår fødselsdagen skal foregå og om forældrene vil deltage. Vi pynter op, synger og råber hurra. Barnet har mulighed for at dele noget ud til stuen. Dette aftales med stuens personale.

Vi opfordrer jer til, at I også ved fødselsdage tager hensyn til Høje-Taastrup Kommunens mad- og måltidsprincipper og undgår for meget sukker. I institutionen har vi en lille idé-bog med sunde og sjove alternativer til sukker og søde sager.

Børnehuset Blåkilde
Blåkildevej 22-24
2630 Taastrup

Telefon: 43 35 30 40

Pædagogisk leder / Klyngeleder:
Gitte Bendix

E-mail: gittebe@htk.dk

Mandag - fredag:
Klokken 06.30 - 17.00

Lukkedage