Forældresamarbejde
Samarbejde, bestyrelse og kontaktforældre.
I Børnehuset Blåkilde vægter vi forældresamarbejdet højt. Som forældre er I vores vigtigst samarbejdspartner i det daglige i forhold til jeres barns trivsel og udvikling.
- Vi ønsker, at I som forældre er trygge fra starten og kan komme og snakke med os, hvis der er noget, I undrer jer over eller har spørgsmål til.
- Vi ønsker også en gensidig åbenhed, kontakt og dialog, hvor vores fælles udgangspunkt er det samme - nemlig at jeres barn trives og har det godt.
Sådan samarbejder vi med forældrene
Vi anvender Rambøll Dialog - Hjernen&Hjertet og SprogTrappen som redskaber til den gode forældresamtale om dit barns trivsel, læring og udvikling, og i den forbindelse tilbydes I en samtale en gang om året.
Forud for denne samtale skal vi som fagpersoner og I som forældre besvarer nogle spørgsmål om barnets trivsel, læring og udvikling. Spørgsmålene tager afsæt i de pædagogiske læreplaner, så vi sikrer at komme hele vejen rundt omkring barnet ved samtalen.
Vores forældresamarbejde foregår desuden på mange andre forskellige niveauer - for eksempel:
- Jeres første besøg
- Jeres første dage
- Den gode begyndelse – opstart i institutionen
- Forældresamtale efter opstart efter cirka 3-4 måneder
- Godmorgen- og godeftermiddag-kontakt
- Jeres barns stjernestunder
- Den gode afslutning – skoleparathed
- Årlige forældremøder
- Samtaler efter behov - eksempelvis ved bekymringer
- Aula – vores digitale kommunikation
Høje-Taastrup Kommune har valgt at dele sine daginstitutioner op i klynger, som hver består af cirka tre institutioner.
Børnehuset Blåkilde hører til Klynge A sammen med Børnehuset Kastanjely og Daginstitutionen Kildehuset.
Du kan som forældre sikre dig indflydelse i dit og resten af institutionens børns hverdag ved at blive en del af klynge-forældrebestyrelsen eller en af forældrekontaktgrupperne.
Klynge-forældrebestyrelse
Forældrebestyrelsen sammensættes med repræsentanter fra hele klyngen. Den består af lederne, 7-9 forældrerepræsentanter og 2 suppleanter, som vælges blandt forældrene. Valget til klynge-forældrebestyrelsen afholdes typisk i forbindelse med et forældremøde i 2. kvartal, og man vælges for to år. Forældrebestyrelsen mødes på 4-6 årlige bestyrelsesmøder. Man kan altid henvende sig til forældrebestyrelsen med spørgsmål eller forslag omkring institutionen. Man kan vælge at stille op til forældrebestyrelsen, hvis man har tid og lyst.
Bestyrelsen arbejder med forskellige elementer af dagtilbuddets drift og udvikling.
I forhold til dagtilbuddets drift handler det blandt andet om principper for anvendelse af budgetrammen og valg om kommunal frokostordning.
Forældrekontaktgruppe
Kontaktforældrene har som sådan ingen beslutningskompetence. Minimumskompetencerne for forældrekontaktgruppen vedrører pædagogiske aktiviteter og børnerelaterede spørgsmål, som alene har reference til børnerelaterede aktiviteter, der altså kun vedrører det nære i Børnehuset Blåkilde. Det kan eksempelvis være:
- Medhjælp/medarrangør ved forældrearrangementer som sommerfest, julefest og lignende.
- Medhjælp/medarrangør ved temaaftener og etablering af legegrupper.
- Arrangering af den årlige fotografering af børnene.
Der afholdes mindst et forældremøde om året. Oftest finder dette sted i foråret i forbindelse med valg til Klynge A's forældrebestyrelse. Hvert andet år er der også valg i forbindelse med til- eller fravalg af madordningen.
Forældremøderne kan også byde på oplæg om forskellige temaer med ekstern oplægsholder eller oplæg fra huset om jeres børns hverdag - eksempelvis gennem hverdagsfortællinger gennem personalet, kreative udstillinger, billeder og film fra hverdagen i Børnehuset Blåkilde.